Hvordan engasjere kunder gjennom markedsføring og salg?

#gründerliv #markedsføring #autentisitet #engasjement #salgmedmening #entreprenørskap #hrkonsulent Oct 01, 2024

 

Å være gründer innebærer en hverdag fylt med både spennende muligheter og utfordringer. Det handler om mer enn bare å selge produkter eller tjenester; det handler om å bygge ekte relasjoner.

Still deg selv disse spørsmålene: Hvordan kan vi engasjere våre potensielle kunder? Hvordan kan vi stille de riktige spørsmålene, vise at vi bryr oss, og virkelig gjøre en forskjell?

Forstå behovene

Som selvstendig næringsdrivende jobber jeg med å utvikle ledere, team og organisasjoner gjennom HR-relaterte konsulenttjenester. I min hverdag møter jeg mange utfordringer når det kommer til markedsføring og salg. Hadde jeg solgt fysiske produkter, som møbler eller rynkekremer, ville jeg hatt konkrete varer kunder kunne teste og føle på. Men jeg kan hverken love gode lenestoler eller rynkefrie ansikt. Jeg selger tjenester, og resultatene av dem viser seg over tid.

Dette betyr at jeg må være ekte, menneskelig og overbevisende. Budskapet mitt må treffe i hjertet hos kundene. Hvordan kan jeg gjøre det? Det starter med å forstå og dekke behov de kanskje ikke visste de hadde, samt tilby verktøy som skaper bevissthet og innsikt.

Troverdighet

Det er lett å bli overveldet av teknikker og trender innen markedsføring. Men det er én ting som alltid fungerer: å være genuin. Folk kjøper ikke bare et produkt eller en tjeneste – de kjøper deg, din historie, ditt engasjement.

Når jeg kontakter potensielle kunder, er jeg opptatt av å skape en forbindelse og bygge tillitt. Dette oppnås ikke uten at jeg er ekte, troverdig og ærlig. Lytt, still spørsmål, og vær nysgjerrig på den potensielle kunden. Det handler om å få innsikt i kundens behov, slik at de føler at du genuint forstår dem.

Her er noen strategier som har hatt god effekt for meg:

Vis hvem du er

Autentisitet er din største styrke. Del din reise, hva som motiverer deg, og de hindringene du har overvunnet. Dette bygger tillit.

Involver publikum

Still spørsmål og engasjer publikum. Å åpne for dialog, fremfor monolog, skaper en bedre forbindelse og øker interessen.

Tenk verdi først, salg etterpå

Når du gir verdi i form av innsikt og hjelp, bygger du tillit. Og tillit er nøkkelen til å skape varige kundeforhold.

Avslutningsvis har jeg en liten påminnelse til alle gründere der ute: Hold fast ved din visjon, vær deg selv, og husk at markedsføring ikke handler om å skrike høyest. Det handler om å bli husket for det som virkelig betyr noe. Det handler om å skape et ekte forhold til kundene dine.